Щорічно 11 лютого у світі відзначається Міжнародний день жінок та дівчат у науці (International Day of Women and Girls in Science). Свято запроваджене резолюцією 70-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН від 22 грудня 2015 року. Цього дня ООН закликає всі держави та організації сприяти рівній участі чоловіків та жінок у дослідженнях, їхньому просуванню в науці та в інших галузях, пов'язаних з розвитком наукових знань. Це свято вже зарекомендувало себе як один із важливих механізмів привернення уваги до проблеми ґендерної рівності у суспільстві.

У 2018 році запроваджена українська премія, яка є частиною глобальної Програми L’ORÉAL-ЮНЕСКО «Для жінок у науці». Вона створена для молодих жінок, які професійно займаються науковими дослідженнями у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг, математика) та заохочення їх до розвитку української науки. Українки успішно працюють у різних галузях наук. Наша країна займає 12 місце за кількістю жінок-вчених в рейтингу серед 41 країни світу.

Чимало талановитих жінок-науковиць Державного біотехнологічного університету  несли значний особистий внесок в розвиток університетської та вітчизняної науки. Саме в стінах рідного закладу вищої освіти свої перші кроки в науці робили і роблять наші  студентки та аспірантки.

Вітаємо чарівну частину наукової спільноти Державного біотехнологічного університету зі святом і бажаємо професійних успіхів та творчої наснаги!

Наукова бібліотека пропонує ознайомитися з електронним ресурсом «WEB-портфоліо науковців ДБТУ», де представлено багаторічні результати наукової роботи вчених, діяльність яких аффілюється з Державним біотехнологічним університетом .

#НБ_ДБТУ

#kalendarniikoshik

#Міжнародний_день_жінок_та_дівчат_у_науці

#InternationalDayofWomenandGirlsinScience