28 червня  наша країна відзначає День Конституції України! День, коли було затверджено права і свободи українців.
Конституція України – головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.
Основний Закон Держави був ухвалений у 28 червня 1996 році на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України проголосила, що найвищою соціальною цінністю в Україні є людина, і держава відповідає перед людиною за свою діяльність, роботу державних органів та посадових осіб.
День Конституції – єдине державне свято, що відзначається щорічно 28 червня на честь ухвалення Конституції незалежної України, яке закріплене в самій Конституції: «Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом – Днем Конституції України». Це свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини!
З нагоди Дня Конституції Освітній центр Верховної Ради України запрошує взяти участь у Всеукраїнському Open Quiz: «Конституційна ніч в Парламенті», який відбудеться 28.06.22 о 14.00 (детальніше за посиланням https://cutt.ly/uKWjD6P )
У сьогоднішніх нелегких умовах боротьби України за право залишатись вільною і суверенною державою День Конституції України має особливе значення. У першій статті Конституції України написано: «Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава»‎. Ці слова зараз важливі для кожного українця.
Дякуємо  всім, хто наразі захищає нашу країну від російських загарбників зі зброєю в руках і бажаємо всім мирного неба над головою та Перемоги! Ми  пишаємося нашою країною і віримо, що наша вільна та сильна Україна буде процвітати! Слава Україні!
Пропонуємо переглянути віртуальну виставку «Оберіг нашої державності» https://youtu.be/LBe3dHm6K3U  та віртуальний огляд «Гетьман Пилип Орлик і його Конституція» https://youtu.be/jYYyk83XH8k