210-ті роковини  від дня народження великого українського поета та легендарної постаті національної культури Тараса Шевченка вшановують в Україні в березневі дні 2024 року на державному рівні.  Тарас Григорович Шевченко – людина неймовірного таланту, що здобула світову славу. Його твори вчать любові до України, патріотизму. Наш обов'язок – навчати молодь вшановувати пам’ять про нього, знати та розуміти його творчість.

Наукова бібліотека ДБТУ до відзначення 210-х роковин з Дня народження видатного Кобзаря для здобувачів освіти провела онлайн-годину творчого спілкування «Геній думки та слова  української нації!». До онлайн-заходу долучилася велика університетська родина поціновувачів Шевченківського слова (166 осіб), а саме, студенти факультетів: мехатроніки та інжинірингу; агрономії та захисту рослин; лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування.

Під час онлайн-заходу говорили про життєвий і творчий шлях великого народного поета і художника-реаліста; розглядали репродукції картин; відзначили, що  він зберіг і повернув народу його голос – українську мову; читали вірші з творчого доробку; переглянули відео, в якому звучать Шевченківські пророчі рядки з поеми «Кавказ» «Борітеся – поборете», які звучали на Майдані у 2014 році та під час визволення ЗСУ міста Балаклії (Харківщина). Здобувачі охоче ділилися у ході  бліцвікторини своїми знаннями про біографічні факти з життя Тараса Шевченка. Кожний слухач онлайн-години спілкування відкривав для себе невичерпну скарбницю поетової мудрості. Палке, пристрасне слово!

Шевченко цікавий завжди! Народжений весною, він є і залишиться символом весняного пробудження, вічного оновлення, символом незламності нас, українців! І допоки буде існувати українська держава, будуть підіймати синьо-жовтий прапор, так само буде в серцях українців жити Тарас Григорович Шевченко ‒ творець  ідентичності українського народу та знакова  постать національної пам'яті України.

Онлайн-захід пройшов за ініціативи  директорки Наталії Миколаївни Ніколаєнко та декана факультету мехатроніки та інжинірингу Бредихіна Вадима Вікторовича та заступника декана Денисенка Сергія Анатолійовича; декана факультету агрономії та захисту рослин Романова Олексія Васильовича та доцента кафедри генетики, селекції та насінництва Брагіна Олександра Миколайовича; декана факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування Суски Анастасії Анатоліївни та заступниці декана Тупчій Ольги Миколаївни.

Наукова бібліотека ДБТУ висловлює велику вдячність всім, хто брав участь в онлайн-годині творчого спілкування та її організаторам -зав. відділом бібліотеки Любові Бездольній та зав. сектором бібліотеки Євгенії Лукшиній !