«Світ ловив мене…»: у Дніпрі презентували видання творів Григорія Сковороди. Як стверджують видавці, це найбільш повна та науково зважена збірка творів видатного філософа й письменника. Її присвятили 300-річчю з дня народження Григорія Савича Сковороди (1722 – 1794), яке маємо відзначати цьогоріч.
Сягнувши у своїх помислах життєво важливих, екзистенційно вагомих проблем людського буття, Григорій Сковорода досі актуальний – як особистість, мислитель, письменник.
Видавництво «Фоліо» працювало над книгою 1,5 роки: розпочали ще до війни, а закінчили за день до ворожого обстрілу Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у Сковородинівці. Це найбільш повна та науково зважена збірка творів мислителя та поета. Книга має 5 розділів. Перший – це філософські твори. Другий – збірка віршів «Сад божественних пісень». У третьому розділі – 30 байок «Басни харьковския». Четвертий складають переклади. Завершують книгу – коментарі до книги в розділі «Про Сковороду».
Назву обрали з найвідомішої цитати філософа: «Світ ловив мене, та не спіймав». За словами генерального директора видавництва «Фоліо» Олександра Красовицького, лишили тільки частину фрази, аби кожен читач міг розшифрувати її по-своєму.
Книга ілюстрована роботами відомого сучасного митця Олександра Ройтбурда, одного із засновників українського постмодернізма, – це дозволить читачам наблизитися до глибинних витоків «мандрівного філософа» XVIII століття й осягнути незбагненну мудрість його містики.