Немає мови – немає нації. На фоні російської агресії, цей вислів набув вкрай важливого сенсу. Наша мова є символом єдності, генетичним кодом та ідентифікатором нації, джерелом натхнення та розвитку. Сьогодні, 4 березня,  саме про це йшла мова під час мовно-патріотичного діалогу «Українська ‒ мова ПЕРЕМОГИ!», який провела Наукова бібліотека ДБТУ для здобувачів вищої освіти 181 спеціальності «Харчові технології» (46 осіб). Студенти довідалися про цікаві факти рідної мови, активно долучилися до бліцвікторини «Я знаю українську мову!». Різноманітні мовленнєві ситуації робили процес жвавим і захопливим! Під час онлайн-заходу звучали вірші про рідну мову як класиків української літератури, так  і сучасників.

Розмовляти українською – це підтримувати націю сміливих, мужніх, нескорених, тих, хто завжди готовий захищати свою мову та майбутнє! Рідна українська ‒ мова Героїв! І, що головне ‒ це й розуміє студентство, яке завжди було в авангарді суспільно важливих процесів.

Мовно-патріотичний діалог «Українська ‒ мова ПЕРЕМОГИ!» пройшов за ініціативи  директорки Наталії Миколаївни Ніколаєнко та декана факультету переробних і харчових виробництв Марини Олександрівни Янчевої .

Наукова бібліотека вдячна всім, хто долучився до онлайн-заходу! Запрошуємо всіх охочих до співпраці!