20.07.2022р. відбулося розширене засідання науково-методичної ради Наукової бібліотеки ДБТУ, яке відкрила директорка Ніколаєнко Н.М.

Вона наголосила, що для успішної інформаційної підтримки освітнього та наукового процесів та забезпечення якісного  онлайн-навчання здобувачів освіти в університеті у 2022/23 навч. році,  слід оперативно і своєчасно забезпечити онлайн  доступ до електронних копій наукових, навчальних, навчально-методичних видань з вивчення дисциплін, що викладаються.

Для цього співробітникам бібліотеки необхідно виконати низку завдань: відредагувати електронний каталог після конвертації баз даних бібліотек 4-х університетів, що стали складовою ДБТУ, відновити втрачені повнотекстові електронні копії документів із ЕК; наповнити БД «Праці науковців» з метою відображення її на інформаційному порталі «Web-портфоліо науковців ДБТУ» http://94.124.165.103:81/.

Також одним із пріоритетних напрямків діяльності залишається наповнення новоствореного репозитарію ДБТУ на платформі DSpace https://repo.btu.kharkov.ua/, де необхідно розмістити більше ніж 25 000 повнотекстових документів із фахових наукових журналів, збірників наукових конференцій тощо. Завідувачами відділів бібліотеки було підбито підсумки роботи за 1 півріччя 2022р. та обговорені напрямки діяльності відділів у 2 півріччі в режимі онлайн, у сладний для країни час. Відмічено, що деякі плани бібліотеки, на жаль, залишаться нереалізованими.

Про підвищення кваліфікації співробітників та стан організаційно-методичного забезпечення роботи НБ доповіла заст. директора Наугольнова Н.Г. Позитивним є те, що за звітний період співробітники бібліотеки взяли участь у 22 заходах, отримали 46 сертифікатів.

Про роботу в волонтерському проєкті Української бібліотечної асоціації  /Ukrainian Library Association з архівування документів про війну Росії проти України  доповіла бібліотекар 1 категорії Гончар А.В, яка в рамках проєкту підготувала і відправила 1282 документа.

Також було вирішено низку організаційних питань щодо роботи Наукової бібліотеки в дистанційному режимі.

Засідання науково-методичної ради пройшло на професійному рівні, відчувалася корпоративна взаємодія і взаємодопомога у роботі відділів, професійна реалізація співробітників у нових напрямках роботи. У засіданні прийняли участь 23 співробітника.

za2107

z2107