1 вересня в Україні традиційно відзначають День знань та офіційний початок нового навчального року в усіх закладах освіти.

В Україні день 1 вересня з давніх-давен – не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів День знань – це справжнє свято.

 На території Київської Русі (сучасна Україна) першу школу відкрив князь Володимир Великий. Сталося це 988 року. А перший вищий навчальний заклад в Україні, Острозька школа-академія, був відкритий 1576 року. Як державне свято День Знань був заснований у 1984 році. У незалежній Україні свято було офіційно встановлено 13 травня 1999 року.

Цьогоріч уряд України ухвалив постанову № 841 «Про початок навчального року під час воєнного стану в Україні» від 23 липня 2024 року. Відповідно до документа, офіційний початок навчального року – 2 вересня 2024. У часи війни ми усвідомлюємо цінність цієї події, адже маємо можливість розпочати новий навчальний рік. Все це, завдячуючи ЗСУ та всім небайдужим людям, які всіляко допомагають наближати ПЕРЕМОГУ України над ворогом.

Наукова бібліотека ДБТУ вітає всіх з Днем знань! Бажаємо, щоб цей навчальний рік розпочався вдало і проходив успішно! Нехай кожен день знаменується перемогами наших студентів та викладачів в освітньому процесі, нехай відкриваються для всіх нові горизонти самоствердження та самореалізації! Бажаємо нескінченного ентузіазму, натхнення, невичерпної енергії, активної діяльності та міцного здоров’я!

Дякуємо ЗСУ! Разом ми ‒ сила !

Інформація підготовлена на основі відкритих інтернет-джерел