1 вересня в Україні традиційно відзначають День знань та офіційний початок нового навчального року.

В Україні день 1 вересня з давніх-давен – не просто початок осені. Для мільйонів школярів, студентів, їхніх батьків, а також для вчителів і викладачів День знань – це справжнє свято. З цього дня починається офіційний навчальний рік у всіх закладах освіти.

На території Київської Русі (сучасна Україна) першу школу відкрив князь Володимир Великий. Сталося це 988 року. А перший вищий навчальний заклад в Україні, Острозька школа-академія, був відкритий 1576 року. Як державне свято День Знань був заснований у 1984 році. У незалежній Україні свято було офіційно встановлено 13 травня 1999 року.

У часи війни ми усвідомлюємо цінність цієї події, адже маємо можливість розпочати новий навчальний рік. Все це, завдячуючи ЗСУ та всім небайдужим людям, які всіляко допомагають наближати ПЕРЕМОГУ України над ворогом. Тому знаково, що, попри повномасштабну  війну росії проти України, навчальний рік ми розпочинаємо традиційно ‒ 1 вересня. Ми добре усвідомлюємо, що це буде не просто, що освітній процес перериватимуть звуки сирен і повінь різноманітних тривожних новин. Але ми впевнені в тому, що невдовзі переможемо агресора і що всі теперішні випробування зроблять нас сильнішими, ще більш мотивованими та єдиними у прагненні змінити світ і життя на краще.

Шановні викладачі, аспіранти та дорогі студенти! Щиро вітаємо з Днем знань – справжнім всенародним святом мудрості, доброти та людяності!

З усією теплотою серця бажаємо шановним представникам професорсько-викладацького складу мудрості й терпіння, творчої наснаги в роботі, щастя й добробуту.  На усіх вас тепер, як ніколи, покладено надзвичайно відповідальну місію ‒ бути надійною опорою для фронту, скерувати всю свою снагу й натхнення на те, аби після ПЕРЕМОГИ Україна стала однією з найпотужніших держав світу, в якій кожному громадянину світу буде комфортно жити, навчатися, працювати, творити.

Дорогі аспіранти, студенти! У цей непростий для нашої країни та всього людства час бажаємо наполегливості у навчанні, завзяття у прагненні опановувати нові наукові горизонти та глибокі відчуття  справедливості вкрай потрібні Університетові й нашій країні. Навчайтеся і самовдосконалюйтесь, вірте у себе та відповідально й успішно творіть своє майбутнє, бо саме від Вас скоро залежатиме  доля Української Держави!

Бажаємо Всім міцного здоров’я, вагомих життєвих здобутків, натхненного творчого пошуку, добра і віри у нашу ПЕРЕМОГУ! Нехай новий навчальний рік стане для всіх нас дивовижним часом звершень та перемог на освітянській ниві, і в кінці року кожен збере чудовий врожай нових знань, корисного досвіду, професійних вмінь та навичок!

Ми українці: честь і слава незламним!

Інформація підготовлена на основі відкритих інтернет-джерел

#НБ_ДБТУ

#kalendarniikoshik

#День_Знань