24 серпня Україна відзначає найбільше державне свято ‒ День Незалежності. 24 серпня 1991 р. Верховною Радою УРСР було прийнято історичний документ – Акт проголошення незалежності України. Це стало початком нового етапу розвитку демократичної сучасної Української держави.

20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День незалежності України», в якій дата святкування з 16 липня була змінена на 24 серпня. Ця дата започаткувала нову епоху в житті кожного українця і стала ще однією золотою сторінкою в історії українського державотворення. Проголошення незалежності закріпило прагнення українців до незалежності, свободи, демократичних цінностей та економічного і культурного зростання.

До війни  наша країна була сповнена мирним життям, усмішками дітей, розвивалась і квітла, працювала на своїй щедрій українській землі, ніколи і нікому не спричинила лиха. Та зараз, коли ми виборюємо своє волю і незалежність, ми змінили своє спокійне життя на броню та зброю. Ми нескорені, Україна була і буде незалежною, непереможною! Нашу волю, дух та хоробрість не зломити. Україна захищає мир цілої Європи і обов'язково  переможе, вистоїть і здолає темні часи. Ця боротьба обов'язково завершиться нашою Перемогою! 

З Днем Незалежності, Україно! Слава Україні! Героям Слава!

Інформація підготовлена на основі відкритих інтернет-джерел

Пропонуємо переглянути віртуальну виставку «Хай, цвіте у щасті Україна»

 #НБ_ДБТУ

#kalendarniikoshik

#День_Незалежності_України