Щороку у першу неділю жовтня в Україні відзначають День працівників освіти, встановлений згідно з Указом Президента від 11 вересня 1994 року. Професія освітянина – одна з  найскладніших та найважливіших у світі, яка допомагає молоді відкривати скарбницю знань, науки, мудрості, а найголовніше – проявити  таланти, набути моральні й духовні  цінності  та обрати вірний життєвий шлях. Освіта ‒ це фундамент майбутнього кожної нації, і в часи повномасштабної війни в Україні освітяни гідно продовжують тримати освітній фронт. Спільними зусиллями кожен викладач, науковець закладу вищої освіти забезпечує один із головних пріоритетів української освіти – доступну та якісну освіту кожному здобувачеві, створюючи оптимальні умови для самореалізації особистості, щоб сучасний студент став  успішним та конкурентоздатним.

Цьогоріч професійний день освітян особливий, оскільки збігається з Днем захисників і захисниць України, з Покровою, що надає йому надзвичайного сенсу. Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до працівників освіти наголосив: «Принциповість воїна – це майже завжди продовження принциповості твоєї родини та твого вчителя. Будь-які можливості держави – це завжди відображення знань і талантів її людей, уміння людей реалізувати цей талант. Що захищають люди: світло чи темряву, порядність чи зло, життя чи неволю – усе це те, чого вони навчалися й чого навчилися, чого їх навчали. Буває – дистанційно, буває – безпосередньо, але завжди має бути щиро, інакше просто не спрацює».

Наукова бібліотека щиро вітає освітянську родину ДБТУ з Днем працівників освіти! У цей особливий день висловлюємо вам слова вдячності за високий професіоналізм, самовіддане служіння обраній справі, за бездоганну роботу на освітянському фронті. Глибока повага за невтомний творчий пошук і прагнення зростити плеяду активних, креативних, щирих і талановитих студентів, яким доведеться долати свій шлях в професію в нелегкі воєнні часи.

Бажаємо завжди зберігати в душі любов до своєї важкої, але такої важливої та потрібної професії педагога. Ваша напружена, щоденна праця наближає нас до Перемоги, до відбудови нової, успішної, незалежної держави. Вчимося, працюємо, перемагаємо! Все буде Україна! Щастя вам, добра, любові, міцного здоров’я, мирного неба, вагомих результатів праці на користь рідного університету та України! Тримаймо стрій, наближаймо нашу ПЕРЕМОГУ разом! 

Інформація підготовлена на основі відкритих інтернет-джерел

#НБ_ДБТУ

#kalendarniikoshik

#день_працівника_освіти