Колектив НБ – це команда згуртованих і загартованих однодумців і партнерів, які здатні перевершувати навіть свої власні очікування і сподівання. Свідченням цьому стала онлайн-зустріч колективу напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек, під час якої директор Ніколаєнко Наталія Миколаївна, канд.наук із соц. комунікацій не тільки навела приклади  ефективної колективної роботи, спрямованої на вирішення завдань інформаційної підтримки науки, освіти, виховання в ДБТУ, але й підсумувала результати надзусиль співробітників з відновлення пошкоджених під час бойових дій приміщень книгозбірні та намаганням надати книжковим фондам друге життя. Звучали слова великої подяки кожній і кожному, хто прийняв участь у численних  весняних, літніх та осінніх толоках, прибиранні приміщень  на бібліотечних пунктах (№ 1 пр. Героїв Харкова, 45; .№ 3 вул. Алчевських,44; № 6 сел. Докучаєвське-2, навчальне містечко; № 8 смт. Мала Данилівка, вул. Академічна, 1), ремонті бібліотечних меблів (збір стелажів на б.п.3), організації робочих місць для працівників бібліотеки, рятуванні книжок з вікон, підлоги, спустошених стелажів, передислокації фондів із зруйнованих приміщень до книгосховища б.п.3, упорядкуванні розпорошених фондів, підготовці до списання книг, пакуванні книг на макулатуру тощо. Роботу бібліотеки достойно відзначено на рівні ХОВА за пдтримку наукової роботи університету.ами діяльності.  Також колектив НБ ДБТУ визнано кращім за підсумкми 2022 року серед бібліотек закладів вищої освіти III-IV рівнів акредитації МОН з бібліотечно-інформаційного забезпечення навчально-виховного процесу та відзначено Подякою  НААН України. Презентацію  про діяльності бібліотеки дивись за посиланням https://repo.btu.kharkov.ua//handle/123456789/40111

    Спеціальним  гостем онлайн-зустрічі стала сертифікований консультант з Позитивної психотерапії Давидова Ірина Олександрівна, доктор наук із соціальних комунікацій професор, академік НАНУ з вищої освіти . Темої спілкування з нею стала «Енергія життя. Як долати емоційні гойдалки війни». Відверто і доступно говорили про тривожність, страх, небезпеку, виснеження та тривожний розлад,  отримали корисну і практичну інформацію про посттравматичне зростання і про 5 кроків, які необхідно зробити, щоб убезпечити себе і своїх близьких.

         Такі онлайн-зустрічі в колективі НБ ДБТУ – це спосіб знайти підтримку та внутрішні опори, щоб продовжувати ефективно працювати і своїми маленькими успіхами прискорювати велику Перемогу.