Міжнародний день дарування книг – добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році засновницею відомого сайту дитячої книги Delightful Children’s Books у США Еммі Бродмур. Ідею створення свята їй підказав маленький син, запитавши, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги? Адже це гарний спосіб поділитися любов'ю та взяти участь у добрій справі!

Свято об'єднує всіх, хто любить читати та тих, хто прищеплює любов до читання. Цього дня дарують книги друзям та незнайомцям, віддають їх бібліотекам, школам, дитячим будинкам, лікарням чи просто залишають твори друку у людних місцях.

Книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчить жити, любити та працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона ‒ постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Частіше заглядайте до скарбниці духовності ‒ книг, з яких б'є невичерпне джерело мудрості.

Наукова Бібліотека проводить безстрокову акцію «Подаруй бібліотеці сучасну українську книгу». Долучайтеся до участі в акції»! Ваші книги отримають нове життя у вдячних читачів. Будьте впевнені, у нас Ваша книга завжди знайде свого поціновувача! Даруйте іншим радість читання!

Інформація підготовлена на основі відкритих інтернет-джерел

#НБ_ДБТУ

#kalendarniikoshik

#день_дарування_книг