Щороку, в третю неділю жовтня, відзначається День працівників харчової промисловості,  встановлений згідно з Указом Президента України № 714/95 від 8 серпня 1995 р.

Харчова промисловість України ‒ це тисячі великих, середніх та малих підприємств різної форми власності, які охоплюють багато галузей: цукрову, хлібопекарську, кондитерську, борошномельно-круп’яну, молочну, рибну, м’ясну, олійно-жирову, консервну, овочеву тощо.

У харчовій промисловості працюють висококваліфіковані майстри своєї справи, які своєю наполегливою працею забезпечують задоволення життєво необхідних потреб населення у продуктах харчування. Завдяки їм на полицях магазинів панує таке розмаїття соків та напоїв, м’ясних і молочних продуктів, олії та круп, хлібобулочних виробів, консервів, солодощів тощо. Мудре поєднання передових технологій та кращого досвіду зі славними традиціями українського народу забезпечує високу конкурентоспроможність галузі, сприяє невпинному нарощуванню обсягів виробництва та розширенню асортименту продукції.

Сьогодні харчова промисловість України демонструє найбільшу стійкість до викликів війни та залишається однією з найоптимістичніших галузей в українській переробці. З перших днів війни практично кожне харчове підприємство країни долучилося до формування державного стратегічного запасу продуктів харчування.

Наукова бібліотека щиро вітає викладачів та здобувачів вищої освіти факультету переробних і харчових виробництв зі святом! Бажаємо мирного неба, добробуту, професійних успіхів і нових звершень! Разом до Перемоги!

Інформація підготовлена на основі відкритих інтернет-джерел

З нагоди Дня працівників харчової промисловості Наукова бібліотека запрошує переглянути віртуальну виставку електронних видань 2019 – 2023 рр. «Технології харчової промисловості». Інформація викладена на сторінках електронних  видань допоможе студентам факультету переробних і харчових виробництв у здобуванні вищої освіти, досягати поставлених цілей, йти до мети  та бути готовими до викликів сьогодення!

 

#НБ_ДБТУ

#kalendarniikoshik

#День_працівників_харчової_промисловості