Одним із найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи України є її Збройні сили. Щорічно 6 грудня, в день ухвалення 1991 року Закону України «Про Збройні сили України», українці відзначають одне з найважливіших національних свят – День Збройних Сил України.

День Збройних сил України ‒ це свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни, забезпечує обороноспроможність Української держави. Попри досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у кривавих війнах та конфліктах від Київської Русі й до нашого часу.

На сьогодні ЗСУ складаються зі сухопутних, повітряних і військово-морських військ. Кожна з цих частин має «свій» професійний день, тому 6 грудня − своєрідне об’єднання всіх військовослужбовців країни. Також у складі ЗСУ є внутрішні війська, прикордонна служба та оперативно-рятувальна служба цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України є Президент України.

Сьогодні в Україні триває жорстока битва за кожен метр української землі, за мир, свободу і незалежність України. За цей час світ переконався, що  українська армія ‒ це армія професіоналів і справжніх воїнів!

24 лютого 2022 року, коли Україна опинилася віч-на-віч з військовою загрозою, лави українського війська стрімко поповнилися патріотами, що пішли боронити Батьківщину. У лавах Збройних сил України є студенти та випускники Державного біотехнологічного університету,  які взяли до рук зброю й у перші дні повномасштабного вторгнення стали на захист України.

Українці дуже цінують надлюдські зусилля, які військовослужбовці Збройних Сил України та Сил оборони докладають для Перемоги над російськими загарбниками. Дякуємо Вам за вашу мужність, відвагу, відданість своїй справі та за вільне майбутнє.

Схиляємо голови перед пам'яттю героїв, які віддали своє життя за мир в Україні. Ми завжди пам'ятатимемо їх подвиг.

Віримо у Збройні Сили! Слава Україні!

Інформація підготовлена на основі відкритих інтернет-джерел

#НБ_ДБТУ

#kalendarniikoshik

#День_Збройних_Сил_України

#Збройні_сили_України