14.03.2024 року  Наукова бібліотека з метою популяризація діяльності бібліотеки та ознайомлення з її послугами організувала і провела в онлайн-форматі  «День бібліотеки на  кафедрі» для 5 кафедр факультету мехатроніки та інжинірингу: надійності та міцності машин і споруд ім. В. Я. Аніловича; обладнання та інжинірингу переробних і харчових виробництв; сервісної інженерії та технології матеріалів в машинобудуванні імені О. І. Сідашенка; фізики та математики; фізичного виховання і спорту.

 Директорка НБ Наталія Ніколаєнко, канд.  наук із соц. комунікацій, доцентка, у своєму виступі «Академічна доброчесність – запорука якості вищої освіти» наголосила на  важливості цього питання для університетської спільноти та  ознайомила викладачів кафедр з основними заходами, що були організовані у 2023 році з  популяризації норм академічної доброчесності, зокрема були оглянуті результати анкетування «Я і академічна доброчесність», проведеного в університеті за ініціативи бібліотеки.

 Також вона привертала увагу науковців на  Закон України «Про авторське право і суміжні права» від 20.03.2023р., який чітко визначив роль авторського права у  дотриманні університетською спільнотою норм академічної доброчесності.

Жвавим виявилось обговорення теми перевірки наукових робіт здобувачів освіти на ознаки плагіату, в результаті якого були сформовані пропозиції для розгляду цього питання на засіданні Групи сприяння академічної доброчесності ДБТУ.

Актуальним залишається питання щодо профілів науковців як однієї із складових  рейтингу університету. Заст. директорки з наукової роботи Олена Рибальченко провела моніторинговий огляд профілів науковців кафедр з метою надання допомоги науково-педагогічним працівникам в організації роботи по редагуванню і наповненню профілів Google Академія, ID Scopus, ID WoS, міжнародного реєстру вченого ORCID, звернувши увагу на доцільність використання ресурсів порталу «Web-портфоліо науковців ДБТУ». Були оглянуті можливості віддаленого доступу до баз даних Scopus та Web of Science.

Цікавою і корисною для викладачів була також інформація про ресурси Відкритого доступу (Open Educational Resources, OER), які знаходяться в суспільному надбанні або охороняються авторським правом, видані за відкритими ліцензіями Creative Commons.

Під час заходу «День бібліотеки на кафедрі» учасники зустрічі об’єднали зусилля задля найкращого результату в співпраці бібліотеки з викладачами кафедр. Присутніми були 46 осіб.