До 210 річниці від дня народження Великого пророка української нації, мислителя, поета, художника, борця за незалежність України у ХІХ століття ‒ Тараса Григоровича Шевченка Наукова бібліотека ДБТУ провела  творчу годину спілкування «Геній думки та слова української нації» для здобувачів освіти  факультету менеджменту, адміністрування та права. До просвітницького онлайн-заходу  долучилися 58 осіб, на яких чекала цікава та пізнавальна розповідь про життєвий та творчий шлях письменника, Шевченкіану в поезії та живописі. Цікаві факти з біографії Кобзаря відкрили для студентської аудиторії неочікуваного Тараса Григоровича Шевченка.

Зараз, під час війни за наші цінності, особливо важливо вшанувати пам'ять про Великого Кобзаря ‒ національного символу України. Тарас Григорович завжди актуальний: його гасла, слова, думки  ‒ чіткий вектор, який спонукає до правильних дій. Студенти переглянули відео, де під час Революції Гідності та  визволення Балаклії в 2022 році  звучало Тарасове  пророче: «Борітеся ‒ поборете! Вам Бог помагає!».

І допоки буде українська держава, завжди будуть підіймати синьо-жовтий прапор, так само буде в серцях українців жити Тарас Григорович Шевченко ‒ творець  ідентичності українського народу та знакова  постать національної пам'яті України.

Захід відбувся за сприяння директорки Наталії Миколаївни Ніколаєнко та заступниці декана факультету менеджменту, адміністрування та права  Божидай Ірини Ігорівни.

Дякуємо всім хто став частиною цієї важливої події!