4 січня 2024 року  Наукова бібліотека організувала і провела інформаційний захід «День бібліотеки на  кафедрі» для кафедри сільськогосподарських машин та інженерії тваринництва в онлайн-форматі.

 Метою заходу є популяризація діяльності бібліотеки, ознайомлення з її можливостями та послугами.

Директорка НБ Наталія Ніколаєнко, канд.наук із соц. комунікацій, доцентка, у своєму виступі «Академічна доброчесність – запорука якості вищої освіти» довела  важливість цього питання для університетської спільноти. Підкреслила роль бібліотеки з популяризації норм академічної доброчесності, ознайомивши викладачів кафедри з основними заходами, що були організовані у 2023 році з цього питання, зокрема наголосила на результатах анкетування «Я і академічна доброчесність», проведеного в університеті за ініціативи бібліотеки.

Також вона звернула увагу присутніх на  Закон України « Про авторське право і суміжні права» від 20.03.23р., який чітко визначив роль авторського права у  дотриманні університетською спільнотою норм академічної доброчесності. Жваве обговорення присутніми викликала тема перевірки наукових робіт на ознаки плагіату, про що свідчили конкретні «запитання  у чаті зустрічі», а саме про ресурсну базу Unicheck Україна  для перевірки наукових робіт, безкоштовні програми для перевірки текстів тощо.

Актуальним залишається питання щодо профілів науковців як однієї  із складових  рейтингу університету. Заст. директорки з наукової роботи   Олена Рибальченко провела моніторинговий огляд профілів науковців кафедри з метою надання допомоги науково-педагогічним працівникам в організації роботи по редагуванню і наповненню профілів Google Академія, ID Scopus, ID WoS, міжнародного реєстру вченого ORCID, звернувши увагу на доцільність використання ресурсів порталу «Web-портфоліо науковців ДБТУ».

У процесі спілкування були виробленні спільні пропозиції, які стосувались подальшої співпраці бібліотеки і кафедри. Завідувач кафедри Пастухов В.І., д-р тех. наук, професор подякував за цікаву та насичену программу заходу, який наочно продемонстрував злагоджену роботу співробітників бібліотеки. На заході були присутні 27 осіб.

Бібліотека запрошує до співпраці всі кафедри нашого університету.