09.01. 2024р. в НБ ДБТУ  пройшов  змістовний і корисний практичний майстер-клас з користування ПЗ АРМ Каталогізатор, який в онлайн-форматі провів провідний інженер Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Геннадій Панарін. В заході прийняли участь 31 фахівець  з НБ та бібліотек Територіального об’єднання  сільськогосподарських бібліотек Харківської області.

   Тренер заходу  детально зупинився на всіх інструментах роботи в АРМу Каталогізатор, охарактеризував функції,  які реалізовуються компонентами інтерфейса, формами пошуку і представлення інформації, коригування словників, складання і виведення до друку бібліографічних списків тощо.  Учасники майстер-класу взяли активну участь в обговоренні нагальних проблем щодо якісного представлення інформації в електронному каталозі. Зокрема ставились запитання про додавання URL-адрес до повних текстів, що розміщені на власному сервері, а також для надання віддаленого доступу до повних текстів з мережі інтернет, можливості прикріплення обкладинок до записів на видання та додавання DOI публікації до  бібліографічного запису тощо. Спільно було вироблено план заходів стосовно вирішення робочих моментів, які будуть вирішуватись у форматі створеного чату  Viber-каналу.

    Бібліотека дякує Генадію Панаріну за  змістовний, корисний тренінг та постійну підтримку і зацікавленість у комунікації з активізації практичного використання АРМу Каталогізатор.