Сучасна наука – це сукупність сотень дисциплін, які досліджують різні сфери дійсності. Через науку ми пізнаємо світ, тож наука в сучасному суспільстві відіграє важливу роль у багатьох сферах життя. Щороку у третю суботу травня в Україні відзначається професійне свято працівників науки, мета якого вшанування наукових традицій та досягнень учених.

Складно собі уявити сучасне життя без наукових досягнень та інновацій. Науковий потенціал України  вважається одним з найкращих в Європі. Українські вчені є авторами безлічі винаходів у різних галузях науки. Навіть у воєнний час українська освіта і наука проходять потужні трансформації та зміни, продовжують впроваджувати інноваційні технології, які є головною запорукою незалежності держави та перспективи розвитку на майбутнє.

Науковці Державного біотехнологічного університету (ДБТУ) активно беруть участь у реалізації високотехнологічних ініціатив і проєктів державного та міжнародного рівнів. Завдяки зусиллям науковців ДБТУ виконуються важливі держбюджетні роботи, здійснюється підготовка висококваліфікованих кадрів, забезпечується міжнародне співробітництво, впроваджуються інноваційні форми роботи тощо.

Наукова бібліотека щиро вітає представників науково-педагогічного персоналу, аспірантів, здобувачів вищої освіти Державного біотехнологічного університету з Днем науки в Україні! Бажаємо Вам важливих нових наукових відкриттів і новацій, особистих досягнень, наснаги, громадського визнання, мирного неба і Перемоги! Нехай ніколи не згасають Ваші прагнення до нових знань, а натхнення і невичерпна енергія завжди супроводжують у творчих пошуках. Успішного досягнення найамбітніших цілей та підкорення нових наукових висот!

До Дня науки  наукова бібліотека університету презентує віртуальну виставку «Наукові праці викладачів Державного біотехнологічного університету», на якій представлені монографії вчених ДБТУ (2022‒2023 рр.) у вигляді електронного документа. Також на виставці представлена інформація про авторів або співавторів (науковців ДБТУ)  монографій та посилання на персоніфіковані сторінки інформаційно-пошукового електронного ресурсу Web-портфоліо науковців ДБТУ, які надають відомості про науковців (вчене звання, науковий ступінь, місце роботи ‒ факультет/кафедра); ідентифікатор вченого ORCID; індивідуальну сторінку в спеціальній інформаційній системі Укрпатент; ID вченого в БД Scopus, Web of Science, Google Scholar; бібліографічні дані та повнотекстові матеріали, що генеруються з баз даних Наукової бібліотеки «Праці науковців ДБТУ» та «Охоронні документи».

#НБ_ДБТУ

#день_науки_в_Україні