Бібліотечні установи закладів вищої освіти України стоять перед викликами, які сьогодні перед ними ставить інформаційне суспільство, базоване на знаннях, в якому ми живемо. А підвищення рівня кваліфікації працівників, здатних використовувати інноваційні технології і методики, є першочерговим завданням бібліотеки, яка прагне стати сучасною і відкритою та залишатись актуальною для своїх читачів.

Розуміючи це, бібліотекарі Наукової бібліотеки:  Бочарова Е. М., Бєлінська Л. І., Костюченко   І. А., Конарєва Ю. С., Бездольна Л. І., Лукшина Є. Ю., Мартиненко Н. Є., Губренко І. Ю., Безпала О.О., Бакуменко Л. Г. долучилися до онлайн-курсів з  підвищення кваліфікації бібліотечних фахівців, які провела Національна наукова сільськогосподарська бібліотека Національної академії аграрних наук України у співпраці з ННІ неперервної освіти і туризму НУБІП України.

Навчання проходило у два етапи: самостійне опрацювання матеріалу, написання випускних робіт за обраною темою та навчання в онлайн режимі на платформі Cisco Webex і захист випускних робіт.

Протягом курсів учасники мали змогу прослухати лекції фахівців ННСГБ НААН щодо: інформаційних і технологічних інструментів забезпечення академічної доброчесності; інформаційно-бібліотечної діяльності як однієї з форм трансферу технологій; сучасних тенденцій інформаційно-бібліотечного забезпечення провідних країн світу; організації роботи з фондами ННСГБ НААН, які мають статус національного надбання України; персональних покажчиків у системі аграрної бібліографії (на прикладі Національної наукової сільськогосподарської бібліотеки НААН); наукової електронної бібліотеки – найважливішої складової інформаційно-бібліотечного забезпечення суспільства, «хижацьких» конференцій в Україні: проблеми, шляхи протидії розповсюдженню», розвитку Універсальної Десяткової Класифікації (УДК) в Україні.

Після курсів слухачі отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.

Незважаючи на воєнний стан в Україні, працівники Наукової бібліотеки працюють на результат, підтримують своїх користувачів, максимально задовольняючи їхні запити. Впевнені, що лише спільна праця всіх членів нашого суспільства, крок за кроком, наближає нашу перемогу. Кожен має робити те, на що здатен, на що має можливості. Робимо все для перемоги!

#НБ_ДБТУ