Дотримання академічної доброчесності – ключ до успіху в освіті та майбутній кар'єрі здобувачів освіти. Наукова бібліотека  Університету ставить собі за мету − інформаційну підтримку з розповсюдження правил академічної доброчесності серед університетської спільноти. 

26 жовтня відбулася онлайн-лекція «Формування культури академічної доброчесності в Університеті» для першокурсників, здобувачів 2 та 3 курсу прискореного терміну навчання факультету енергетики, робототехніки та комп'ютерних технологій.

Під час онлайн-заходу слухачам  була розкрита сутність таких понять, як «академічна доброчесність», «академічний плагіат», «наукове дослідження», «авторське право науковця», а також пройшло обговорення дотримання принципів академічної доброчесності здобувачами освіти; притягнення порушників до академічної відповідальності та реалізації політики доброчесності; системи запобігання та виявлення академічного плагіату тощо. У рамках онлайн-лекції студенти  ознайомилися з концепцією забезпечення академічної доброчесності Університету, нормативно-правовими  документами, що регламентують дотримання академічної доброчесності у закладах вищої освіти України, Кодексом академічної доброчесності ДБТУ. Наприкінці онлайн-заходу здобувачам освіти були надані корисні поради щодо етики в науці та навчанні.

Онлайн-лекція відбулася за ініціативи директорки Наукової бібліотеки Ніколаєнко Наталії Миколаївни та підтримки т.в.о. декана факультету енергетики, робототехніки та комп’ютерних технологій Сорокіна Максима Сергійовича, заступниці декана Сотнік Ольги Василівни.

Дякуємо всім, хто взяв участь і нехай ці знання стануть міцним фундаментом для подальших досягнень!