15 лютого 2024 року в режимі онлайн відбулося розширене засідання науково-методичної ради Наукової бібліотеки з підведення підсумків роботи НБ ДБТУ за 2023 рік та планування роботи на 2024 рік. На зустрічі були присутні всі  співробітники .

    Розпочала засідання директорка Наукової бібліотеки Наталія Ніколаєнко, канд. наук із соціальних комунікацій, доцентка, яка акцентувала увагу присутніх на тому, що у звітному році Наукова бібліотека, забезпечуючи мобільність та своєчасність виконання завдань з інформаційного забезпечення наукового та навчального процесів, продовжувала постійно працювати з фондами у пошкоджених корпусах університету, виважено обирала пріоритетні завдання діяльності, створюючи нові можливості для роботи в онлайн середовищі. Наталія Ніколаєнко також детально охарактеризувала усі напрямки діяльності колективу за минулий рік, і висловила слова подяки колективу за злагодженість у роботі при виконанні поставлених завдань. На особливу увагу заслуговують певні здобутки колективу, як наприклад:

- запровадження онлайн-реєстрації для користувачів за допомогою модуля ОРАС;

– створення онлайнового бібліографічного покажчика наукових робіт ДБТУ

- розробка шорт-листів з профорієнтації, які мали сторінку з посиланнями у вигляді QR коду у соціальних медіа;

- використання платформи COOLE SITES для створення віртуальних оглядів до Дня Землі, та до Дня науки;

    Поруч з виконанням своїх планових завдань працівники бібліотеки прибирали приміщення бібліотеки, постраждалі від бойових дій, ліквідовуючи наслідки руйнувань, долучались до прибирання скла та будівельного сміття, відчищали стіни, мили стелажі, прибирали бруд, займалися переміщенням книг зі зруйнованого приміщення до більш безпечних пунктів зберігання, долучались до заходів з організації рятування пошкоджених книг, упорядкування фондів на бібліотечних пунктах: № 1 (пр. Героїв Харкова, 45), № 3 (вул. Алчевських,44), № 8 (смт. Мала Данилівка, вул. Академічна, 1), брали участь у весняній та літній толоках разом із співробітниками факультетів університету.

    Окрім підведення підсумків роботи у 2023 році, учасники засідання обговорили актуальні питання діяльності бібліотеки на наступний рік. Серед нагальних завдань – упорядкування книжкових фондів, наповнення і редагування баз даних електронного каталогу, продовження ведення проєкту «ДБТУ у Вікіпедії», активізація робіт з фондом рідкісних та цінних документів тощо. Амбітні плани, що стоять перед бібліотекою вимагають щоденної копіткої роботи кожного її співробітника.