Для кожної особистості, яка інтегрована в сучасне інформаційне суспільство, надважливо бути обізнаним з культурою використання інтернет-ресурсів, вміти орієнтуватися в потоці різноманітної інформації, особливо наукової. Для студентів закладу вищої освіти такі навички досить актуальні, адже вміле використання широкого спектра ресурсів сприяє не тільки якісному накопиченню знань, а й стимулює до саморозвитку, самовдосконалення. 

З метою формування інформаційної компетентності здобувачів освіти,  Наукова бібліотека ДБТУ для першокурсників факультету енергетики робототехніки та комп’ютерних технологій  та навчально-наукового інституту «Кіберпорт»  7 жовтня провела онлайн-заняття з основ інформаційної культури. Під час онлайн-заходу студенти ознайомилися з основними питаннями: як орієнтуватись в потоці інформації? Як критично оцінювати, обробляти й ефективно використовувати інформацію у навчальному процесі? Що таке інформаційна культура? На практичній частині всі присутні здійснили онлайн-реєстрацію й долучилися до великої університетської родини читачів та опановували навички пошуку інформації в університетському репозитарії, електронному каталозі та іншими ресурсами Наукової  книгозбірні.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері та командній роботі.

Висловлюємо вдячність заступниці директора ННІ «Кіберпорт» Галині Георгіївні Лисак, т.в.о. декана факультету енергетики, робототехніки та комп’ютерних технологій Сорокіну Максиму Сергійовичу та його заступниці Сотнік Ользі Василівні за організацію онлайн-заняття з основ інформаційної культури   та підтримку співпраці з університетською бібліотекою.

Дякуємо  всім здобувачам освіти, які були активними учасниками теоретично-практичного заняття та за їхню жагу до пізнання нового та позитивний зворотний звʼязок!

Тримаймо разом  культурний рубіж – цікавий, корисний та безмежний світ надбання людства – світ інформації! Дякуємо ЗСУ за можливість навчатись і розвиватись!