Навчання протягом життя – це стала аксіома сучасного світу. Основою навчання людини є книга. Студент і бібліотека, студент і книга – поняття нероздільні. Саме Наукова бібліотека ДБТУ є координаційним центром в університеті з формування інформаційної грамотності особистості, забезпечує доступ до знань у процесі освіти.

З метою підвищенні рівня підготовки та опанування навичками пошуку, систематизації та структуризації інформації, формування умінь задовольняти власні інформаційні запити та активізації діяльності студентів у системі інформаційних комунікацій Наукова бібліотека ДБТУ сьогодні, 9 жовтня,  провела в онлайн-форматі теоретично-практичне заняття з основ інформаційної культури для першокурсників двох факультетів економічних відносин та фінансів, лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування.

Під час заходу, 122 здобувачі освіти  мали можливість успішно пройти онлайн-реєстрацію та стати повноправними членами великої родини читачів університетської бібліотеки! Слухачам онлайн-заходу було наголошено на особливостях роботи Наукової бібліотеки в період дистанційного навчання, а саме: режимі роботи,  знайомству з електронними потужними ресурсами та послугами бібліотеки. Здобувачі теоретично познайомилися з алгоритмом пошуку необхідної інформації в електронному каталозі Наукової книгозбірні та базах даних, завантаження повних текстів документів. Після чого самостійно спробували здійснити алгоритм пошуку і справилися з цим завданням успішно.

Онлайн-захід пройшов атмосферно, цікаво в дружній командній роботі! Дякуємо студентам за активну участь, зворотний звʼязок, жагу до знань та нової інформації!

Приємно, що до теоретично-практичного заняття з основ інформаційної культури разом зі своїми студентами долучилися декани, викладачі факультетів.

Щиро дякуємо  декану факультету економічних відносин та фінансів Ларіній Тетяні Федорівні та декану факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування Сусці Анастасії Анатоліївні за організацію зустрічі та підтримку співпраці з Науковою бібліотекою.

Тримаймо разом  культурний рубіж – цікавий, корисний та безмежний світ надбання людства – світ інформації! Разом ми можемо більше! Дякуємо ЗСУ за можливість навчатись і розвиватись!