Бібліотека продовжує  популяризувати  свою діяльність, знайомлячи представників університетської спільноти з її можливостями, ресурсами та інформаційно-бібліотечними послугами. Так 08.02.2024 року за ініціативи декана факультету лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування Суски Анастасії Анатоліївни, докторки економ. наук., професорки відбувся День бібліотеки на факультеті. Активну участь у заході прийняли співробітники кафедр:  управління земельними ресурсами, геодезії та кадастру (зав. каф. Кошкалда Ірина Віталіївна, докторка економ. наук., професорка); лісових культур, меліорацій та садово-паркового господарства (зав. каф. Распопіна Світлана Петрівна, докторка с.-г. наук);  лісівництва та мисливського господарства (зав. каф. Карпець Юрій Вікторович, доктор біологічних наук, професор ); деревооброблювальних технологій та системотехніки лісового комплексу (в.о. зав. каф. Д’яконов Василь Іванович, кандидат технічних наук, доцент).   

Було розглянуто питання академічної доброчесності у контексті сучасного законодавства. Директорка НБ Наталія Ніколаєнко зробила всебічний огляд із зазначеної тематики і надала конструктивні відповіді на запитання присутніх, приділивши основну увагу роз’ясненню  Закону України «Про авторське право і суміжні права» від 20.03.23р.,  проєкту Закону України «Про академічну доброчесність». Також обговорено питання щодо умов використання ресурсної бази Unicheck Україна, інших інтернет-платформ  для перевірки наукових робіт, у т.ч. безкоштовних.

Також на заході заступниця директорки Олена Рибальченко проінформувала присутніх про можливості віддаленого доступу до баз даних наукової інформації , зокрема  до Scopus та Web of Science, коли в умовах війни з різних причин науковці ДБТУ позбавлені доступу до робочих місць та інструментів проведення досліджень. Крім того, вона звернула увагу на необхідності редагування та підтримки в актуальному стані профілів науковців Google Академія, ID Scopus, ID WoS, міжнародного реєстру вченого ORCID відповідно до встановлених норм з метою їх уніфікації, адже вони є однієї  із складових  рейтингу університету.

Особливо зацікавились викладачі  інформацією про ресурси Відкритого доступу (Open Educational Resources, OER), які знаходяться в суспільному надбанні або охороняються авторським правом, видані за відкритими ліцензіями Creative Commons.

Під час заходу «День бібліотеки на  факультеті» учасники зустрічі об’єднали зусилля задля найкращого результату в співпраці бібліотеки з  викладачами факультету. Присутніми були 42 особи.  Бібліотека запрошує до співпраці всі кафедри нашого університету.

Приєднуйтесь до бібліотеки у соцмережах: InstagramFacebookYoutubeТелеграм.