Національна асоціація дослідників Голодомору-геноциду українців спільно з низкою громадських організацій України за підтримки Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, Служби безпеки України, наукових установ, університетів та меценатів продовжує реалізовувати освітньо-патріотичний проєкт «Боротьба за свідомість», який забезпечує головні бібліотеки України рідкісними виданнями, енциклопедичною літературою, що покликана вести боротьбу за свідомість, насамперед свідомість молоді, яка формує національну українську еліту. 
Нещодавно, в рамках запровадженого проєкту, Наукова бібліотека ДБТУ безоплатно отримала від Національної асоціації дослідників Голодомору-геноциду українців унікальну колекцію книг, яка включає 15 друкованих видань, що розкривають злочини комуністичного тоталітарного режиму проти української нації, надають правдиву інформацію про геноциди, масові штучні голодомори та наслідки для українців та Української держави. Причому здебільшого це рідкісні видання, які не можна придбати у книгарнях, бо видані вони самими авторами чи в рамках різних проєктів і в продаж не надходили. Всі праці є особливо цінними та потрібними, бо поширюють знання про Голодомор 1932-1933 років; надають історичні дослідження про життя тих людей – які творили історію. Видання мають патріотичне спрямування та покликані вести боротьбу за свідомість української спільноти, насамперед молоді, яка формує національну українську еліту. 
Наукова бібліотека ДБТУ висловлює щиру вдячність Національній асоціації дослідників Голодомору-геноциду українців за передані книги та внесок у справу збереження пам'яті жертв Голодомору, поширення інформації про геноцид українців та сприяння запобіганню повторення цього злочину. Надіслана література – це безцінне джерело інформації, що стане у нагоді в науковій, культурно-просвітницькій та виховній діяльності університету. Запрошуємо користувачів до знайомства з колекцією книг, які будуть корисні всім, хто цікавиться історією України, боротьбою за незалежність та становлення держави. 
Пропонуємо до вашої уваги деякі видання з колекції.