21 жовтня світова спільнота відзначає  Міжнародний день академічної доброчесності. Державний біотехнологічний університет  дотримується принципів академічної доброчесності та формує середовище, у якому порушення академічної доброчесності є неприпустимим. Наукова бібліотека  активно долучилася до популяризації принципів академічної доброчесності в університеті.

20 жовтня для  студентів-першокурсників факультету економічних відносин та фінансів Наукова бібліотека  провела онлайн-лекцію «Формування культури академічної доброчесності в Університеті». Слухачі онлайн-заходу мали змогу дізнатися про сутність і принципи академічної доброчесності, види плагіату, отримати поради щодо академічного письма, а також ознайомились з системою запобігання і виявлення плагіату в ДБТУ. Під час онлайн-заходу студенти шукали відповіді на такі питання: чому студенти плагіюють; як запобігти недоброчесній поведінці в студентському просторі та подолати проблеми; скільки часу має пройти, щоб повністю запровадити академічну доброчесність? Онлайн-лекція відбулася в доступній і цікавій для студентів формі.

Наукова бібліотека щиро вдячна за співпрацю та організацію онлайн-лекції декану факультету економічних відносин та фінансів Тетяні Федорівні Ларіній .