Щороку, за ініціативою ЮНЕСКО, 21 лютого, з метою максимального збереження мов усіх народів планети та шанобливого ставлення до них, під гаслом «Мови – це важливо!», увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови.

Напередодні та саме в Міжнародний день рідної мови, 21 лютого, Наукова бібліотека  для здобувачів факультетів: енергетики, робототехніки та комп'ютерних технологій (51 особа); лісового господарства, деревооброблюваних технологій та землевпорядкування (100 осіб); менеджменту, адміністрування та права  (59 осіб) провела мовно-патріотичний діалог «Українська – мова ПЕРЕМОГИ!». Вшановуючи рідну українську мову, зібралася велика родина поціновувачів рідного слова (210 осіб)!

Це свято є особливим для всіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. Наразі ми знову мусимо ставати на захист рідної мови. Ворог добре знає: відібравши мову, він привласнить собі душу народу, його культуру й традиції, а також історію.

Під час онлайн-заходу студенти довідалися про історію свята, цікаві вірші та факти про нашу неповторну й милозвучну рідну мову. Здобувачі активно  долучалися до бліцвікторини «Я знаю українську мову». Різноманітні мовленнєві ситуації робили процес жвавим і захоплюючим.

Онлайн-захід пройшов за ініціативи директорки Наукової бібліотеки Наталії Миколаївни Ніколаєнко  та підтримки декана факультету лісового господарству, деревооброблюваних технологій та землевпорядкування Суски Анастасії Анатоліївни та заступниці декана Тупчій Ольги Миколаївни; заступниці декана факультету енергетики, робототехніки та комп’ютерних технологій Сотнік Ольги Василівни та завідувачці кафедри інтегрованих електротехнологій та енергетичного машинобудування Петренко Олени Володимирівни; заступниці декана факультету менеджменту, адміністрування та права Божидай Ірини Ігорівни.

Відзначення Дня рідної мови в Державному біотехнологічному університеті стало свідченням національної свідомості, щирості почуттів та прагнення університетської спільноти високо нести українське слово. Кожний присутній на онлайн-заході  усвідомлював, що це потрібно робити не лише 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, а щодня берегти, утверджувати, плекати українську мову, коли право на повноцінне функціонування української мови виборюється ціною життя мужніх захисників. Українська – мова Перемоги! Мова Героїв! І, що головне ‒ це й розуміє студентство, яке завжди було в авангарді суспільно важливих процесів.

Наукова бібліотека вдячна всім учасникам онлайн-заходу! Шануймо рідну мову, зберігаймо її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!